Author Topic: RFM69HCW Problem  (Read 1668 times)

GjBob

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
RFM69HCW Problem
« on: March 14, 2014, 01:37:31 PM »
Good Evening,since this is my first post hello to all.

I'm trying to integrate the RFM69HCW in my project but i'im having quite some problems. I configure the sender in packet mode(fixed lenght)using only the synch word generation and no address filtering. I tried to transmit a 2 byte packet and got no output on the spectrum analyzer until i enabled PA1 instead of PA0. At this poin i assume that the module is transmitting ( but i'm not 100% sure). On the other side using the same settings but with the module in rx mode waiting for the "PayloadReady" to become high but nothing happens. Here is my register dump , i really can't understand what i'm doing wrong

Code: [Select]
-----------------
0x1 - 0x4
0x2 - 0x0
0x3 - 0x1A
0x4 - 0xB
0x5 - 0x3
0x6 - 0x33
0x7 - 0x6C
0x8 - 0x40
0x9 - 0x0
0xA - 0x41
0xB - 0x40
0xC - 0x2
0xD - 0x92
0xE - 0xF5
0xF - 0x20
0x10 - 0x24
0x11 - 0x5F
0x12 - 0x9
0x13 - 0x1A
0x14 - 0x40
0x15 - 0xB0
0x16 - 0x7B
0x17 - 0x9B
0x18 - 0x8
0x19 - 0x86
0x1A - 0x8A
0x1B - 0x40
0x1C - 0x80
0x1D - 0x6
0x1E - 0x10
0x1F - 0x0
0x20 - 0x0
0x21 - 0x0
0x22 - 0x0
0x23 - 0x2
0x24 - 0xFF
0x25 - 0x50
0x26 - 0x5
0x27 - 0x80
0x28 - 0x0
0x29 - 0xDC
0x2A - 0x0
0x2B - 0x0
0x2C - 0x5
0x2D - 0x3
0x2E - 0x88
0x2F - 0xAB
0x30 - 0xBA
0x31 - 0x0
0x32 - 0x0
0x33 - 0x0
0x34 - 0x0
0x35 - 0x0
0x36 - 0x0
0x37 - 0x0
0x38 - 0x2
0x39 - 0xAA
0x3A - 0xFF
0x3B - 0x0
0x3C - 0x80
0x3D - 0x2
0x3E - 0x0
0x3F - 0x0
0x40 - 0x0
0x41 - 0x0
0x42 - 0x0
0x43 - 0x0
0x44 - 0x0
0x45 - 0x0
0x46 - 0x0
0x47 - 0x0
0x48 - 0x0
0x49 - 0x0
0x4A - 0x0
0x4B - 0x0
0x4C - 0x0
0x4D - 0x0
0x4E - 0x1
0x4F - 0x0
0x58 - 0x1B
0x5A - 0x55
0x5C - 0x70
0x6F - 0x0
0x71 - 0x0
-----------------


croscwa

  • Newbie
  • *
  • Posts: 1
Re: RFM69HCW Problem
« Reply #1 on: September 05, 2014, 05:12:58 PM »
I believe the RFM69HCW and HW modules need to have their power specifically set. You miht check to see if that was done.

Felix

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 5996
  • Country: us
    • LowPowerLab
Re: RFM69HCW Problem
« Reply #2 on: September 06, 2014, 06:12:13 PM »
I believe the RFM69HCW and HW modules need to have their power specifically set. You miht check to see if that was done.
I'm not sure that's the case. The transceiver chip is the same and hence the firmware usage is the same.
GjBob - not sure how to help since you're not using the LowPowerLab RFM69 library - www.github.com/lowpowerlab/rfm69